Пожар изпепели къщата на семейство с шест малки деца. За инцидента

...
Пожар изпепели къщата на семейство с шест малки деца. За инцидента
Коментари Харесай

След пожар: Семейство с шест деца от Врачанско остана без дом /снимки/

Пожар изпепели къщата на семейство с шест дребни деца. За случая сигнализира кметът на романското село Струпец, който прикани всеки, който може, да помогне на потърпевшите.
Пожарът лумнал в четвъртък сутринта малко откакто Камелия изпратила мъжа си на работа, а пет от децата на учебно заведение. Останала сама в къщата с най-малкия си наследник, който е единствено на няколко дни.
„ Таванът почна да гори и да пуши “, изяснява Камелия Маринова.
Майката сграбчила бебето и излязла на открито. Докато чака пожарната, съседи се притекли на помощ.
„ Дойдоха с маркучи и почнаха да гасят огъня, единият с маркуч, другият с кофа, аз седнал съм навън с детето и не мога да допускам, че къщата ми гори “, споделя още Камелия Маринова.
Изгорял е покривът и стаята, в която живеело фамилията, а най-вероятната причина е нередовен комин. Бащата, който работи във плантация на минимална заплата, не сдържа сълзите си.
„ Тука си седим, тук съм си ги отгледал от бебенца, тук сме пристигнали с една тенджера фасул и с една пита. Всичко изгоря, учебници на дечурлигата изгоряха, няма одеяла, няма нищо, всичко изгоря. Малкото е на 15 дни, добре, че го е избавила моята жена “, изяснява Пламен Любенов.
Изгорели са и облеклата на фамилията. Сега децата са приютени у родственици в прилежащо село, а мъжът се чуди по какъв начин ще поправи вредите. От кметството в село Струпец търсят краткотраен вид за приютяване, до момента в който потърпевшите си стъпят на краката благодарение на положителни хора, които ще се притекат на помощ.
„ За настаняване в детската градина има вътрешен хигиеничен възел, има кревати, храна също ще се достави, тъй че ще им се помогне първоначално, с каквото може. Ние ще спомагаме, тъй като за тях това е една огромна покруса “, споделя Пламен Лалов, кмет на село Струпец.
Призовават за помощ и съседите.
„ Какво да ви кажа, нуждае се първо от покрив, тъй като без покрив не може да правиш нищо, последователно и вътре би трябвало да се оправи, с цел да може да живеят, шест деца са на улицата “, изяснява съседът Цветанка Стефанова.
Семейството не желае пари, а моли за съдействие под формата на материали и труд.
„ Кой може да помогне, ще бъда доста признателен на всеки един “, споделя още Пламен Любенов.
Заради пожара децата краткотрайно са спрени от учебно заведение, а фамилията е насила да купува материали на вересия, с цел да възвърне час по-скоро дома си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР